Retro koupelna je elegantní a vkusná …

retro-koupelna-je-elegantni-a-vkusna

Ne všichni si potrpí na nejmodernější doplňky do koupelny. Výrazné kovové vybavení, vířivá vana a trendy osvětlení mohou zastínit zrcadla, vodovodní baterie, vany i koupelnové prvky v retro duchu. Tento styl zvýrazňuje něco zaniklého či bývalého, ale v případě koupelnových doplňků lze počítat s úspěšným návratem minulosti do budoucnosti. Retro stylu nelze upřít vznešenost a magičnost.

Zpátky do 19. století

Zrovna nemusíte budovat koupelnu, jakou mívala vaše babička. Retro vybavení naladí vše na pohádkovou notu. Nic nebude extravagantní a super moderní. Retro koupelna je populárnější než nejnovější modely. Půvabný styl padne novostavbám, starším domům, hotelům, restauracím anebo kavárnám. Můžeme se bavit nejen o návratu do historie, ale také o noblese a eleganci.

Vodovodní baterie a sprchy

Nedílnou součástí koupelny je nejen volně stojící retro vana, ale také stylové vodovodní baterie. V retro duchu si dnes můžete pořídit umyvadlové, vanové, sprchové talíře a celé sety. Určitě si vzpomínáte na růžicové kohoutky, které se s dřívějšími dobami spojují. Pokud nechcete do koupelny vanu, dejte přednost sprchovým koutům s vaničkou. Mnohé potěší bronzové profily, oboustranná instalace i dechberoucí hlavová sprcha. Právě hlavové sprchy jsou jasným symbolem dob dávno minulých, leč nezapomenutých. Dnes si je pořídíte v kulatém či hranatém provedení.

Retro vany jsou stále v kurzu

Jsou to právě retro vany, které nám tuto dobu tak moc připomínají. Volně stojící vana třeba s podlahovým připojením i bez něj či položená na dřevěném podstavci padne do koupelny, kde jsou také vhodné kachličky a obklady. Třešničkou na dortu jsou zrcadla a nábytek, které komfort místnosti jen posílí. Svítidlo na stěnu, rámové zrcadlo, koš na prádlo, židlička i držák na ručníky mají svůj význam.